Over Stella

De visie, missie, acties en de partners. 

Stella - Werkregistratie voor de vakman

De visie van Stella

Nederland en België samen hebben meer dan 225.000 zelfstandigen werkzaam in de bouw- en hovenierssector. Hier komen elk kwartaal maar liefst 2.750 nieuwe vakmannen bij.

Vakmanschap betekent de vaardigheid om hoogwaardig werk af te leveren. Het onderbelichte aspect van vakmanschap is vaak de communicatie en administratie rondom de uitvoering van een klus. Juist in de praktijk zien we dat dit dan ook vaak niet goed wordt beheerst door veel zelfstandige vakmannen. Dit is ook logisch omdat er weinig tools beschikbaar zijn die de vakman hierbij ondersteunen. Vakmannen zijn vaak al vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met de uitvoer van hun klussen. Dan moet er ook nog eens veel tijd worden geïnvesteerd in het schrijven van offertes, het communiceren van planningen, het factureren en het inlichten van klanten over wijzigingen of meerwerk. Dit schiet er dan ook vaak bij in, met ontevreden klanten of veel discussie als gevolg.

Daarnaast is de praktijk dat er weinig hulp en informatie te vinden is in begrijpelijke taal die de vakman verder helpt in de aspecten die bij het zelfstandig ondernemerschap horen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de juiste verzekeringen afsluiten en op tijd de belastingaangifte doen. De vakman is vaak aangewezen op een offerte in Excel en een factuur in Word die ergens van internet wordt geplukt. Wat er nu in de voorwaarden moet staan, of aan welke eisen de factuur moet voldoen is vaak niet duidelijk.

Versnippering van de markt is ook kenmerkend. We zien veel dienstverleners voor vakmannen, maar weinig samenwerking onderling. Er is veel concurrentie bij de dienstverleners, maar over het algemeen is er weinig initiatief om de bouwvakman structureel op elk vlak te ondersteunen met elkaar.

De missie van Stella

We willen zorgen dat de vakman rust en zekerheid heeft in het ondernemerschap. Dat hij zich hierdoor kan focussen op het afleveren van de perfecte klus. Het vakmanschap beheerst hij al en wij maken het plaatje graag compleet. Zo verhogen we de kwaliteit van leven en zorgen we voor een tevreden vakman die het ondernemerschap beheerst.

De speerpunten hierbij zijn:

  • Zorgen dat de vakman snel en eenvoudig zijn werkadministratie op orde kan maken en houden.
  • Zorgen dat de vakman geholpen wordt met alle wettelijke vereisten en een stuk professionaliteit in de communicatie.
  • Zorgen dat klanten optimaal kunnen worden bediend. Niet alleen met het afleveren van vakwerk, maar ook juist in alles eromheen.
  • Zorgen dat er een uitgebreid informatiepunt komt voor vakmannen waar het antwoord op ondernemersvragen kan worden gevonden.
  • Zorgen dat de markt van dienstverleners beter gaat samenwerken ter ondersteuning van de vakman.


Hierbij is het einddoel het creëren van rust en zekerheid voor de bouwvakman. Dit zorgt dan weer voor een betere kwaliteit van leven.

Stella voor mobile en desktop

Onze acties

Ons digitale gereedschap: Stella 

De eerste actie was het creëren van het perfecte digitale gereedschap. Een plek waarin de vakman zijn werkadministratie en communicatie met de klant kan regelen. Eenvoud en doeltreffendheid waren hierbij de sleutelwoorden. Geen overbodige functies en zo overzichtelijk mogelijk. Je gereedschap moet je altijd op zak hebben. Daarom kwam de mobiele app. Net als een duimstok is dit een onmisbaar gereedschap. We wilden creëren dat je waar je ook bent toegang hebt tot je werkadministratie en hierin ook altijd kunt werken. Ben je een klus aan het opnemen? Dan moet je in de app een calculatie kunnen maken. Ben je klaar met werken? Dan meteen de uren registeren en de factuur sturen. Doe je dit liever thuis, of laat je dit door je partner doen? Dan moet dit uiteraard ook kunnen. Daarom is Stella ook op PC volledig toegankelijk.

Daarnaast vonden we professionele communicatie belangrijk. Dit zorgt voor tevreden klanten en tevreden klanten leiden tot meer en hogere omzet. Daarom moest dit onderdeel worden van het digitale gereedschap. In Stella zorgen we ervoor dat alle documenten en afspraken via de app kunnen worden verzonden. Vaak met standaard e-mails en berichten. Hier stopt het niet, we houden zelfs bij of de klant documenten heeft ontvangen, gelezen en heeft goedgekeurd of betaald. Hiervan krijg je steeds netjes een melding en zo ben je altijd op de hoogte. Interactie met de klant hierin is belangrijk. Daarom kunnen klanten via een knop offertes goedkeuren en via een iDeal betaallink de factuur betalen.

Aanvullend is het belangrijk dat documenten voldoen aan de wettelijke eisen en ook dit stuk is afgedekt in Stella.

Dit alles haakt in op onze missie. We creëren een professioneel voorkomen, goede communicatie met de klant, voldoen aan wet en regelgeving en forse tijdsbesparing.

Informatievoorziening voor zelfstandigen in de bouw – Beginnen met bouwen

De tijdsbesparing die door Stella kan worden gerealiseerd, heeft veel voordelen. Je hebt ’s avonds eerder tijd voor jezelf. Je kunt in de weekenden weer mee met je vrienden naar de voetbal en dus weer uitgerust aan je werkweek beginnen. Daarnaast kun je een deel van deze tijd gaan investeren in kennis over het ondernemerschap. En dit is het tweede belangrijke aspect van onze missie.

Om dit te realiseren hebben we het kennisplatform beginnenmetbouwen.nl opgezet. Dit is een platform waar we samen met onze partners steeds antwoord geven op korte praktijkvragen. Dit vanuit juridische hoek, boekhouding, verzekeringen, klanten krijgen en ga zo maar door. Beginnen met Bouwen is ondergebracht in een stichting en volledig gericht op het gratis aanbieden van informatie.

Samenwerkingen in een versnipperde markt

Een ander belangrijk onderdeel in onze missie is het samenbrengen van goede partijen in deze markt. Zo proberen we met elkaar de vakman optimaal te bedienen. Dit doen we op twee manieren. Als eerste met mooie koppelingen in Stella zelf. Wil je iDeal-betaallinks meesturen? Dat kan met Mollie. Direct te koppelen in de app. Wil je incasso voor niet betaalde facturen? Dat kan met doorKees. Wil je koppelen aan boekhoudpakketten? Dat kan met Twinfield, Exact, e-boekhouden en Snelstart. We zijn zelfs certified partner van Twinfield! Zo proberen we iedere keer nieuwe dienstverlening toe te voegen, maar wel allemaal in onze eigen app. Je hebt dus nooit meer dan één stuk gereedschap nodig.

Daarnaast proberen we partijen samen te brengen bij Beginnen met Bouwen. Inmiddels hebben we bijvoorbeeld een mooie samenwerking met de KVK en het ondernemersplein waarbij we elkaar van relevante informatie verschaffen. Dit is nog nooit gebeurd en een fantastische mooie stap waarbij het bedrijfsleven mooi aansluit op de functie van de Kamer van Koophandel. Ook zijn we langzaam andere gerenommeerde partijen aan het overhalen om zich aan te sluiten bij de stichting.

Zo bundelen we de krachten en zorgen we ervoor dat de bouwvakman nooit ver hoeft te zoeken voor goede ondersteunende dienstverlening.

Samenwerken

Ieder in zijn kracht en samen kom je verder. Dit zijn twee belangrijke speerpunten die Stella verwezenlijkt in haar bedrijfsvisie. Wij werken samen met gerenommeerde bedrijven die elk sterk zijn in hun vakgebied. Waar mogelijk wordt Stella gekoppeld met andere platformen op een manier die voor de gebruiker naadloos aanvoelt. Zo kunnen partijen elkaar versterken en kan Stella haar doel verwezenlijken om de bouwvakman zo breed mogelijk te bedienen.

Samen kijken naar de mogelijkheden?
Wil je graag samenwerken met Stella en kijken wat de mogelijkheden zijn? Neen dan contact op met Enrico van den Houten ([email protected]) of Martijn Venrooy ([email protected]). We gaan altijd graag het gesprek aan!

Partners van Stella

Klaar om Stella
30 dagen gratis
te proberen?

Met Stella maak je supersnel facturen en offertes met uitgebreide calculaties.

Vele vakmensen gingen je al voor
Maak een proefperiode aan